Taroltak a masszív ütemek! És nem csak a bandák, de a közönség is nyertes, hiszen tovább szélesedett az idei MartFeszt programkínálata. A Felvidéki Bandák Versenye ugyanis a legnépszerűbb zenekarok számára biztosított lehetőséget, hogy közkedveltségük után a színpadon is bizonyíthassanak. A szavazásra bocsájtott 12 csapat közül egyértelműen a keményebb stílus képviselői vitték a prímet – ahogyan a versenyzők közt is többséget szerzett a rock stílus, úgy a nyertesek hármasa sem alakult másként.

A komáromi hardrock banda, a Corelosa egy ízig vérig helyi klippel kampányolt, melynek meg is lett az eredménye. Szabó Arnold üti majd a ritmust, Rózsavölgyi Tamás pengeti a húrokat, Tóth József dalra fakad és Gáspár Krisztián, alias Hangya pedig bass gitárral tökéletesíti a hangzást Martfeszten.

„Zúzni fogunk Martoson! Hála Nektek! ??ÓRIÁSI KÖSZÖNET NEKED / MINDENKINEK! TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK! ✌✌??“

A lukanényei grunge-punk banda, a Flashjet zúzós klippje szívdobogás és egy slukk cigi után a közönség szívét is megdobbantotta. Élőben is egy ütemre pulzálhatsz majd velük. Katyi Gábor – énekkel, Híves László – gitárral, vokállal, Badó Dávid – dobbal, Pásztor Bálint – basszusgitárral lép színpadra, kizarólag magyar nyelvű saját dalokkal, mivel céljuk, hogy felvidéki zenekarként ismerje meg őket a közönség. Dalaikban a társadalom múltját, jelenét, jövőjét próbálják ábrázolni, mindennapi emberi kapcsolatokat, érzeseket, lelki állapotokat, egyéni küzdelmeket a kiszámíthatatlan világban.

„KÖSZÖNJÜK!!! Mindenkinek, aki szavazott és a szervezőknek a lehetőséget ? egyben gratula a Corelosa és túlontool-nak. Csapjunk oda MartFeszt 2019!“

A gútai Hungarian RapRock from Slovakia, túlontool néven szintén ott lesz a MartFeszten. A formáció tagjai Róbert ‘Csitrik’ Marosi – rap, vokál, Bence ‘Vadas’ Gőgh – gitár, vokál, Csaba ‘Tócsa’ Tóth – basszusgitár, Ákos ‘oggy’ Gőgh – dob. A banda a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle első helyét is megszerezte már. Kommerszebb hangvételű zenéikkel szeretnék elfogadtatni az emberekkel a szélsőségeket. Mivel négyüknek sem ugyanazt jelenti a „jó zene”, többféle stílust ötvözve, egyedi egyveleget játszva próbálnak megszólítani különféle stílust kedvelő embereket.

Ne egy stílus, vagy trend befolyásolja, hogy mit hallgatsz. Bátran légy önmagad!

X